Olga Moroz, redactorul-sef al cotidianului ucrainean Netecinski Vestnik, a fost gasita moarta, vineri, la domiciliul sau din regiunea ucraineana Hmelnitki, pe corp existand urme de violenta, informeaza presa ucraineana.

Potrivit presei locale, corpul jurnalistei a fost gasit in apartamentul ei din orasul Neticin, existand suspiciuni ca a fost asasinata din cauza activitatilor profesionale.

In ultimele zile, Olga Moroz a pregatit un articol despre exploatarile forestiere ilegale. Este vorba de al treilea jurnalist asasinat in Ucraina in ultimele zile. Ziarisul Oles Buzina, in varsta de 45 de ani, a fost impuscat mortal dintr-o masina, joi dimineata, a declarat ministrul ucrainean de Interne, Anton Herascenko. Oles Buzina a candidat fara succes, in anul 2014, pentru un loc in Parlamentul ucrainean, din partea partidului Blocul Rus, scrie mediafax.

Miercuri, parlamentarul ucrainean Oleg Kalasnikov, un aliat al fostului presedinte Victor Ianukovici, a fost ucis la Kiev.

Un alt jurnalist ucrainean, Serghei Suhobok, a fost asasinat la Kiev pe 13 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.