Barack Obama a transmis marti Congresului ca intentioneaza sa retraga Cuba de pe lista statelor care sustin terorismul, a anuntat Casa Alba.

"Divergentele cu Guvernul cubanez vor persista, dar ingrijorarile noastre fata de un camp larg de decizii si actiuni politice cubaneze se situeaza in afara unor criterii care ne-ar permite sa consideram Cuba ca un stat care sprijina terorismul", anunta un comunicat al Casei Albe.

Casa Alba a facut acest anunt dupa ce presedintii cubanez Raul Castro si american Barack Obama si-au dat mana vineri si au participat impreuna, pentru prima data de la intreruperea relatiilor intre Statele Unite si Cuba in 1961, la deschiderea lucrarilor Summitului Americilor, in Panama. Cei doi sefi de stat au schimbat, de asemenea, cateva cuvinte inainte sa participe la reuniune si au avut o intalnire bilaterala istorica sambata, scrie MEDIAFAX.

Intalnirea bilaterala intre sefii de stat american si cubanez este ultimul dintr-o serie de gesturi simbolice de destindere, dupa ce Obama si Castro au lansat anul trecut un proces de normalizare a relatiilor dintre cele doua tari.

Statele Unite si Cuba si-au intrerupt relatiile diplomatice in urma Revolutiei cubaneze si nationalizarii firmelor americane de pe insula comunista, in 1960.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.