Tribunalul de la Haga a acceptat apelul depus de fostul lider politic al sarbilor din Croatia, Goran Hadzici, si l-a eliberat temporar din inchisoare din motive de sanatate, relateaza postul B92 in pagina electronica.
Tribunalul a precizat luni ca Hadzici trebuie sa se intoarca la Haga pana la sfarsitul lui mai. Hadzici a cerut sa fie eliberat din motive de sanatate, pentru ca are cancer la creier in faza terminala si vrea sa primeasca tratament in Serbia. Fostul presedinte al Republicii Sarbe Krajina (RSK) urma sa fie transferat la aeroportul din Amsterdam "cat mai curand posibil", pentru a fi preluat de un reprezentant al Guvernului sarb, in baza garantiilor oferite de Ministerul de Interne de la Belgrad, scrie MEDIAFAX.

Fostul lider politic al sarbilor din Croatia a fost acuzat de crime de razboi comise in aceasta tara in perioada 1991-1995. El a fost arestat in Serbia in iulie 2011 si extradat in acelasi an.
Hadzici a pledat nevinovat la toate capetele de acuzare, in cadrul procesului care a inceput in octombrie 2012. Acuzarea a prezentat argumentele finale in acest caz in aprilie 2014, iar apararea si-a prezentat dovezile in iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.