Confruntari intre politie si protestatari au avut loc, marti seara, in centrul Atenei, unde mai multe vehicule si proprietati au fost avariate, dupa o demonstratie la care au participat sute de anarhisti care solicitau desfiintarea unei inchisori de maxima securitate.

Zeci de protestatari au aruncat cu bombe incendiare si pietre in politie, care a raspuns cu gaze lacrimogene. Patru persoane au fost retinute, dar nu au fost raportati raniti, scrie MEDIAFAX.

Cel putin doua masini au ars si fatada unui magazin a fost distrusa.

Anarhistii si-au intensificat protestele de la alegerea Guvernului de stanga in ianuarie. Ei vor ca autoritatile sa desfiinteze o inchisoare de maxima securitate unde sunt detinuti numerosi militanti anarhisti si au continua protestele in pofida promisiunii Guvernului de a da curs solicitarii lor. Partidele de opozitie au criticat Guvernul pentru ca nu a adoptat o pozitie ferma in fata protestatarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.