Particule radioactive provenind de la accidentul produs in 2011 la centrala nucleara nipona Fukushima au traversat Oceanul Pacific, fiind depistate in regiunea canadiana Columbia Britanica.
Este prima data cand particule radioactive provenind de la centrala Fukushima sunt depistate in America de Nord. Nivelul radioactiv depistat este scazut si nu reprezinta niciun pericol pentru oameni, pentru pesti sau pentru mediul inconjurator. Insa situatia este urmarita cu atentie de oameni de stiinta din intreaga lume, iar numerosi voluntari au fost mobilizati pentru a urmari curentii oceanici, scrie MEDIAFAX.

Imediat dupa dezastrul din 2011, specialistii canadieni descoperisera particule aduse de aer in partea de vest a tarii. De asemenea, in noiembrie 2014, autoritatile americane depistasera particule radioactive in Oceanul Pacific, la circa 150 de kilometri de coastele Californiei.
Insa, in februarie 2015, particule radioactive au fost depistate in apa din Oceanul Pacific colectata pe o plaja din Ucluelet, in Columbia Britanica (vestul Canadei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.