Twitter si YouTube au fost deblocate, marti, in Turcia, dupa ce au inlaturat continutul care ofensa Guvernul de la Ankara, relateaza DPA, in pagina electronica.
Site-urile au fost blocate luni, la solicitarea procurorilor, care au afirmat ca fotografii cu procurorul luat ostatic saptamana trecuta de doi militanti de stanga au circulat online. Procurorul si cei doi militanti au fost ucisi la incheierea unei luari de ostatici care a durat opt ore intr-un tribunal din Istanbul. Procurorul investiga cazul unui tanar ucis de politie in timpul protestelor antiguvernamentale, iar militantii erau nemultumiti de progresele lente inregistrate in acest dosar, scrie MEDIAFAX.

Agentia publica Anadolu a declarat ca un tribunal a emis un ordin care le-a permis autoritatilor sa inchida site-urile care difuzeaza fotografia procurorului luat ostatic. Twitter si YouTube au fost blocate si anul trecut inaintea alegerilor locale, dar interdictiile au fost ridicate ulterior de un tribunal. Turcia va organiza alegeri parlamentare in iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.