Guvernul kenyan a anuntat ca Mohamed Mohamud este organizatorul atacului terorist de la Universitatea din Garissa, potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de Ministerul de Interne, care a oferit o recompensa de aproximativ 200.000 de euro pentru informatii care pot conduce la capturarea lui.

Atacul a fost revendicat de Al-Shabaab, o grupare militanta somaleza care are legaturi cu Al-Qaida, potrivit ambasadei americane din Nairobi. Mohamud, cunoscut si ca Dulyadin sau Gamadhere, este suspectat ca ar avea "o retea terorista extinsa in Kenya", potrivit unui document al ministerului, relateaza CNN.

Anterior, ministerul a publicat o nota de cautare a lui Mohamud, in care a oferit o recompensa de 20 de milioane de silingi kenyeni (aproximativ 200.000 de euro) pentru informatii care pot duce la capturarea lui. "Cerem oricui are informatii despre #Gamadhere sa le impartaseasca autoritatilor si agentiilor de securitate", a scris ministerul pe Twitter, potrivit MEDIAFAX.

Mohamud gestioneaza operatiunile externe impotriva Kenyei, sustine documentul, el fiind comandantul regional din cadrul Al-Shabaab pentru regiunea Juba. In aceasta calitate, el comanda militiile de la granita si "este responsabil de incursiunile peste granita". Reteaua sa se extinde in tabara de refugiati Dadaab, afirma documentul. Dadaab este cea mai mare tabara de refugiati din lume, care gazduieste mii de persoane, potrivit ONU. Aceasta este situata in apropiere de granita cu Somalia. Garissa, orasul unde a avut loc atacul terorist, este situat la aproximativ 140 de kilometri de granita somaleza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.