Papa Francisc a condamnat "tacerea complice" privind uciderea unor crestini, in timpul slujbei din Vinerea Mare, oficiata la Roma, relateaza BBC News Online.

Zeci de mii de pelerini i s-au alaturat Papei pentru Via Crucis, o procesiune care s-a desfasurat in jurul Colosseumului si care aminteste de rastignirea lui Iisus. Printre cei care au purtat crucea in timpul procesiunii s-au numarat refugiati sirieni si irakieni, dar si nigerieni care au scapat de persecutiile gruparii teroriste Boko Haram.

Ceremonia a avut loc la o zi dupa ce aproape 150 de persoane au fost ucise intr-un atac al gruparii al-Shabab asupra unei universitati kenyene. "Inca vedem astazi fratii nostri persecutati, decapitati si rastigniti pentru credinta lor in Tine (Iisus), in fata noastra si adesea cu tacerea noastra complice", a afirmat Suveranul Pontif, in timpul ceremoniei de la Colosseum. Anterior, Papa a condamnat atacul din Kenya, unde crestinii au fost selectati si impuscati, ca fiind un act de o "brutalitate fara sens", scrie MEDIAFAX.

Intr-o alta ceremonie din Vinerea Mare, Papa Francisc l-a ascultat pe predicatorul oficial al Vaticanului, Raniero Cantalamessa, denuntand "indiferenta tulburatoare a institutiilor internationale in fata uciderii crestinilor". El a mentionat de asemenea atacul din Kenya, dar si decapitarea a 22 de crestini copti egipteni de catre gruparea Stat Islamic, in Libia, in februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.