Slovacia nu intentioneaza sa recunoasca independenta Kosovo, a reafirmat premierul slovac Robert Fico dupa o intrevedere avuta joi la Bratislava cu omologul sau sarb Aleksandar Vucic.

"La fel precum Serbia, Slovacia nu are niciun motiv sa isi schimbe pozitia pe tema Kosovo", a declarat premierul slovac dupa intrevederea cu omologul sau sarb. Pe de alta parte, Fico s-a pronuntat in favoarea aderarii cat mai curand a Serbiei la Uniunea Europeana (UE).

"Sustinem acest proces fara nicio conditie suplimentara", a precizat el. Grecia, Cipru, Spania si Romania refuza de asemenea sa recunoasca independenta Kosovo, scrie mediafax.

La 11 martie, Parlamentul European a adoptat o propunere de rezolutie privind procesul de integrare europeana a Kosovo, prin care incurajeaza cele cinci state membre UE care nu au recunoscut inca independenta fostei provincii sarbe sa faca acest lucru pentru a facilita normalizarea relatiilor dintre Belgrad si Pristina. In 2008, Kosovo si-a proclamat independenta fata de Serbia, insa Belgradul refuza sa o recunoasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.