Anchetatorii au gasit cea de-a doua cutie neagra a avionului Germanwings prabusit la 24 martie in Alpii francezi, a anuntat joi procurorul din Marsilia, citat de Le Parisien in editia electronica.
A doua cutie neagra este cea care inregistreaza parametrii zborului pana in momentul prabusirii avionului Airbus A320. Dupa analizarea datelor, expertii vor putea determina circumstantele prabusirii aeronavei. Prima cutie neagra - cea care contine conversatiile echipajului - a fost gasita la scurt timp dupa prabusire, iar datele pot fi recuperate si utilizate, in pofida avariilor, scrie MEDIAFAX.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf, s-a prabusit in urma cu o saptamana in Alpii francezi, provocand moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord. Anchetatorii care analizeaza posibilele cauze ale acestei tragedii se concentreaza pe ipoteza potrivit careia copilotul in varsta de 27 de ani, Andreas Lubitz, ar fi provocat intentionat prabusirea aeronavei. Acesta a suferit un episod depresiv major in 2009, iar anchetatorii au gasit la domiciliul sau dovezi potrivit carora ar fi trebuit sa fie in concendiu medical in ziua tragediei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.