Trei sute de detinuti de la o inchisoare din Yemen au fost eliberati de organizatia terorista al-Qaida, dupa ce islamistii au luat cu asalt centrul de detentie, relateaza The Daily Telegraph in editia electronica de joi.

Identitatea detinutilor eliberati din inchisoarea Al Mukalla nu este cunoscuta deocamdata, dar, potrivit unor surse, printre acestia se afla mai multi jihadisti. Eliberarea detinutilor intervine in contextul in care Arabia Saudita a anuntat primele succese in campania sa impotriva rebelilor Houthi.

Fortele Houthi s-au retras din zone pe care le controlau in centrul orasului Aden joi, dupa raidurile aeriene efectuate in cursul diminetii de o coalitie condusa de Arabia Saudita. Rebelii Houthi au reusit recent sa avanseze in Aden, ultimul bastion al sustinatorilor presedintelui yemenit Abd-Rabbu Mansour Hadi, sprijinit de sauditi, in pofida raidurilor aeriene efectuate de o saptamana de coalitia condusa de Arabia Saudita.

Soldatii loiali presedintelui Hadi erau implicati joi in confruntari cu presupusi combatanti al-Qaida in orasul-port Mukalla, situat la 500 de kilometri est de Aden. Rebelii Houthi, aliati ai fostului presedinte yemenit Ali Abdullah Saleh, au cucerit capitala Sanaa in urma cu sase luni si controleaza o mare parte din teritoriul Yemenului, care se confrunta de asemenea cu o miscare secesionista in sud, tulburari tribale si o filiala puternica a retelei al-Qaida in centru si est, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.