Cel putin 54 de persoane au murit, iar alte 15 sunt date disparute in urma scufundarii unei nave de pescuit, joi, in largul coastelor Peninsulei Kamceatka, relateaza agentia rusa Tass, in pagina electronica.

"Am recuperat trupurile neinsufletite a 54 de persoane. Saizeci si trei de membri ai echipajului au fost salvati", a declarat pentru Tass un membru al echipei de salvare. O suta treizeci si doua de persoane, dintre care 78 de rusi si 54 de straini originari din Myanmar, Ucraina, Lituania si Vanuatu, se aflau la bordul navei de pescuit "Orientul Indepartat" care s-a scufundat in Marea Ohotsk. Inca 15 de persoane sunt cautate de salvatori, scrie MEDIAFAX.

Nava de pescuit "Orientul Indepartat" s-a scufundat la 330 de kilometri vest de localitatea Krutogorovskii din Peninsula Kamceatka si la 250 de kilometri sud de orasul portuar Magadan. Nava era inregistrata in portul Nevelsk, in regiunea Sahalin, si apartinea armatorului OOO "Magellan".
Conform concluziilor preliminare, tragedia a fost cauzata de o coliziune intre nava de pescuit si un ghetar in deriva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.