Doua persoane au fost vizate de focuri de arma, marti dupa-amiaza, la granita dintre Ucraina si regiunea separatista moldoveana Transnistria, care se acuza reciproc pentru acest incident.

Un locuitor din stanga Nistrului a fost grav ranit in urma unor focuri de arma, informeaza site-ul Unimedia.info, citand un comunicat al serviciului de securitate (KGB) de la Tiraspol. Conform informatiilor preliminare, doi cetateni din regiunea transnistreana ar fi incercat sa traverseze granita, evitand punctul de control. Prin urmare, un soldat ucrainean a deschis focul asupra lor, provocand ranirea grava a unuia dintre cetateni, a precizat KGB.

La randul lor, autoritatile ucrainene au anuntat ca granicerii transnistreni au deschis focul asupra a doi cetateni moldoveni, in apropiere de frontiera ucraineana, potrivit agentiei Interfax Ucraina. Conform unui oficial ucrainean, incidentul s-a petrecut in apropiere de districtul Rozdilnianski, in regiunea Odesa, scrie MEDIAFAX.

"In urma incidentului, un cetatean moldovean a suferi rani grave. Stim ca granicerii transnistreni incearca sa dea vina pe partea ucraineana si acuza granicerii ucraineni ca au deschis focul", a adaugat sursa. Frontiera de stat nu a fost incalcata in acel moment, iar granicerii ucraineni nu au nicio legatura cu acel incident, nu au deschis focul, a precizat oficialul citat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.