Liderul opozitiei nigeriene, Muhammadu Buhari, a castigat alegerile prezidentiale care au avut loc sambata si duminica in Nigeria, a anuntat marti Comisia Electorala.

Candidatul Congresului Progresist, Muhammadu Buhari (72 de ani), a obtinut 53,42 la suta din voturi, in timp ce presedintele in exercitiu, Goodluck Jonathan (57 de ani), a cumulat 45,67 la suta.

Astfel, Muhammadu Buhari, un fost guvernator, ministru al Petrolului si Resurselor Naturale si sef al Consiliului Militar Suprem, a devenit al saselea presedinte al Republicii Federale Nigeria, scrie MEDIAFAX.

Presedintele in exercitiu si-a recunoscut infrangerea si l-a felicitat, in cadrul unei discutii telefonice, pe Buhari pentru victoria obtinuta. Dupa anuntarea rezultatelor, mii de persoane au iesit pe strazi la Kano, in nordul tarii, pentru a celebra victoria lui Buhari. Muhammadu Buhari s-a axat in campania electorala pe combaterea coruptiei endemice din tara si lupta impotriva Boko Haram, o grupare activa in Nigeria, Camerun, Niger si Ciad care a jurat credinta organizatiei extremiste sunnite Stat Islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.