Ofcom, echivalentul britanic al Consiliului National al Audiovizualului, a decis sa investigheze postul de televiziune Channel 4.

Aceasta serie-documentar, ce contine trei episoade de cate 60 de minute, realizata de Keo Films, a fost difuzata de Channel 4 in luna februarie si prezinta felul in care imigrantii din Romania traiesc si muncesc in Marea Britanie, informeaza site-ul broadcastnow.co.uk.

Purtatorul de cuvant de la Ofcom (Office of Communications) a spus ca natura acelor plangeri si sesizari a vizat un "material potential ofensator" care "nu era justificat de context". Intr-un dosar separat, Ofcom a anuntat ca nu va investiga cazul documentarului "Immigration Street", produs de compania Love Productions si difuzat tot de Channel 4 in luna februarie.

Acel documentar a generat 13 plangeri, potrivit carora productia respectiva "a portretizat rezidentii de pe acea strada intr-o maniera care induce publicul in eroare". Documentarul "The Romanians Are Coming" ("Vin romanii") a fost difuzat in trei parti de postul Channel 4, incepand din 17 februarie, scrie MEDIAFAX.

Difuzarea seriei "The Romanians Are Coming" de catre postul Channel 4 a generat protestele comunitatii de romani din Marea Britanie, nemultumita de modul de abordare al documentarului, considerand ca acesta a fost partinitor si s-a concentrat doar pe aspectele negative ale migratiei. Difuzarea documentarului a starnit o serie de critici inclusiv din partea institutiilor publice, precum Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si Ambasada Romaniei la Londra.

Personajul narator este Petru Alexandru Fechete, un tanar rom care povesteste despre cei 20.000 de romani care au ajuns in Marea Britanie anul trecut, dintre care majoritatea contribuie la prosperitatea economiei britanice. "Dar nu vreau sa va mint, sunt unii romani care vin fara locuri de munca sau care nu au unde sa locuiasca. Si astfel de romi va sperie pe voi", afirma el. Documentarul prezinta tocmai povestile a trei astfel de persoane. Documentarul a fost criticat de oficiali romani si membri ai comunitatilor romanesti din Anglia si Scotia, care spun ca ar fi tendentios la adresa romanilor. De altfel, numerosi romani au participat, la Londra, la un protest "in tacere" fata de acest documentar.

Citeste si:
Dezvăluiri despre Uber: violență și presiuni politice. Ce referiri...
Dezvăluiri despre Uber:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.