Autoritatile ruse ancheteaza 300 de persoane suspectate de alaturare la organizatii teroriste, intre care gruparea sunnita Stat Islamic in Irak si Levant (SIIL), a anuntat luni un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului rus de Interne.
"In prezent, 300 de persoane sunt vizate de anchete" privind alaturarea la organizatii extremiste, a declarat Vladimir Makarov, un adjunct al Departamentului pentru Combaterea Terorismului din cadrul Ministerului rus de Interne. Intre 800 si 1.700 de cetateni rusi ar lupta pentru diferite organizatii teroriste, potrivit unor date.

Conform Centrului National American pentru Combaterea Terorismului, peste 20.000 de straini ar lupta pentru SIIL, care a infiiintat un califat in teritorii din Irak si Siria. Saptamana trecuta, autoritatile ruse au blocat aproximativ 3.500 de conturi suspectate de promovarea terorismului si au deschis 62 de anchete legate de finantarea activitatilor teroriste, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.