Militantii islamisti care se indreapta spre Siria pentru a deveni membri ai retelei teroriste Stat Islamic sunt sustinuti "logistic si militar" de Turcia, acuza presedintele sirian, Bashar al-Assad.

Liderul de la Damasc sustine ca presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ii ignora pe teroristii care incearca sa treaca frontiera spre Siria.

Aproximativ 500 de cetateni britanici s-au deplasat in ultimul an in Siria pentru a deveni membri ai retelei teroriste Stat Islamic. "Presedintele Erdogan este o persoana care sufera de megalomanie politica, un fanatic al miscarii Fratii Musulmani", a spus Bashar al-Assad intr-un interviu acordat postului american CBS.

In acelasi interviu, liderul sirian a respins acuzatiile Occidentului privind utilizarea de catre armata siriana a armelor chimice impotriva opozitiei. "Acuzatiile privind folosirea butoaielor cu explozibil si a armelor cu clor sunt parte a propagandei malitioase impotriva Siriei", a declaral al-Assad, sugerand ca atacurile au fost comise de insurgenti, scrie MEDIAFAX.

"Eu sunt deschis dialogului cu Statele Unite, dar trebuie sa se bazeze pe respect reciproc", a insistat Bashar al-Assad.

Siria se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 200.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.