O serie de cutremure puternice s-a produs luni in largul insulelor Samoa si Tonga din Oceanul Pacific, la doar cateva ore dupa un seism cu magnitudinea de 7,5 care a avut loc in Papua Noua Guinee, potrivit site-ului de Internet al institutului american de geofizica USGS.
Dintre acestea, doua au avut magnitudinea de 6,8. Primul s-a produs loc la ora 08.18 GMT (11.18 ora Romaniei), la 107 kilometri est-nord-est de orasul Hihifo din insula Tonga si la 213 kilometri sud-vest de capitala Samoa, Apia. Hipocentrul a fost localizat la o adancime de zece kilometri.

Celalalt s-a produs dupa jumatate de ora, la o adancime de zece kilometri, si a avut epicentrul la 99 de kilometri est-nord-est de Hihifo si la 226 de kilometri sud-sud-vest de Apia. Aceasta serie de cutremure are loc dupa ce un alt seism cu magnitudinea de 7,5 s-a produs in noaptea de duminica spre luni in Papua Noua Guinee, generand o scurta alerta de tsunami si numeroase replici puternice, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.