Copilotul Andreas Lubitz, suspectat ca ar fi provocat prabusirea avionului Germanwings in Alpii francezi, s-a adresat unei clinici din cauza problemelor de vedere care i-ar fi putut afecta capacitatea de a pilota avioane, au declarat sambata doi oficiali apropiati anchetei, citati de New York Times.

Dezvaluirea unor posibile probleme oftalmologice adauga noi elemente la portretul tanarului pilot german, despre care autoritatile sustin ca a urmat un tratament pentru probleme psihologice si ca a ascuns angajatorului aspecte privind situatia sa medicala, relateaza cotidianul american in pagina electronica.

Pentru moment nu este clar cat de severe erau problemele pe care Lubitz le avea la ochi sau daca acestea aveau legatura cu situatia sa psihica. O persoana apropiata anchetei a declarat ca autoritatile nu au exclus posibilitatea ca problemele de vedere sa fi fost psihosomatice, scrie MEDIAFAX.

Politia care a perchezitionat joi apartamentul din Düsseldorf al lui Lubitz a gasit documente medicale care afirmau ca barbatul este prea bolnav pentru a merge la serviciu si care se refereau inclusiv la ziua tragediei. Una dintre note a fost rupta si aruncata la gunoi, sprijind ipoteza anchetatorilor ca acesta isi ascundea problemele medicale fata de companie. Se pare ca la fel s-a intamplat si cu problemele sale de vedere.

Spitalul Universitar din Düsseldorf a afirmat intr-o declaratie publicata vineri ca Lubitz a fost evaluat la clinica sa in februarie si cel mai recent la 10 martie. Contactata prin telefon sambata, o purtatoare de cuvant a refuzat sa comenteze daca pilotul a fost tratat de probleme de vedere, citand legile privind dreptul pacientului la intimitate. Spitalul are o clinica de oftalmologie. Vineri, institutia a negat speculatiile potrivit carora Lubitz ar fi fost tratat de depresie in clinicile sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.