Sezonul ciresilor infloriti, simbol al primaverii japoneze, a debutat oficial la Tokyo, luni, cu trei zile mai devreme decat in anii anteriori, a anuntat Agentia de meteorologie din Japonia, informeaza Reuters.

Florile de cires sunt unele dintre cele mai indragite din Japonia, o tara in care aceste inflorescente sunt considerate un simbol al noilor inceputuri. In 2015, sezonul florilor de cires a debutat luni, 23 martie, atunci cand Agentia de meteorologie din aceasta tara a declarat in mod oficial deschisa prima zi din sezonul florilor de cires.

In ultimele zile, atentia intregii natiuni nipone s-a concentrat in special pe un cires aflat in sanctuarul Yasukuni din Tokyo, unde, dupa numararea a cinci flori deschise complet, situate la extremitatile unor ramuri ale acestui arbore oficial, expertii niponi au citit traditionala "declaratie a infloririi ciresilor" ("kaika sengen"). Aceasta declaratie a fost facuta cu trei zile mai devreme decat media anilor trecuti si cu doua zile mai devreme decat in 2014, spre incantarea vizitatorilor sanctuarului Yasukuni.

Sezonul florilor de cires dureaza in general o saptamana in Japonia. Aceasta frumusete efemera, a carei imagine face parte din iconografia traditionala nipona, va dura doar cateva zile, dar japonezii vor profita de fenomen pentru a "transforma" parcurile, gradinile si chiar cimitirele cu ciresi in arii vaste in care organizeaza picnicuri in general copioase, scrie MEDIAFAX.

Acest obicei denumit "hanami" ("privitul florilor") este unul dintre cele momentele cele mai apreciate de japonezii de toate varstele, care adora, totodata, sa petreaca multe minute, goi, in izvoare vulcanice calde ("onsen") in mijlocul naturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.