David Cameron a fost acuzat de aroganta si "desconsiderare la adresa publicului britanic" dupa ce a exclus candidatura pentru un al treilea mandat de premier daca partidul sau se va mentine la putere dupa alegerile din mai, relateaza Sky News.

Criticile au venit dupa ce premierul a declarat ca va candida la alegerile din mai pentru un al doilea mandat, dar dupa aceea se va retrage. El a numit si trei dintre colegii sai - ministrul de Interne Theresa May, ministrul de Finante George Osborne si primarul Londrei Boris Johnson - ca posibili succesori la conducerea Partidului Conservator dupa retragerea lui. Dupa comentariile lui Cameron, Downing Street a insistat ca premierul s-a concentrat pe necesitatea castigarii alegerilor din 7 mai. Cameron a declarat ca va candida pentru un al doilea mandat, dar a adaugat: "Mandatele sunt ca cerealele integrale: doua sunt minunate dar trei ar putea fi prea multe".

Intrebat intr-un interviu acordat BBC News daca va candida pentru un al treilea mandat daca va ramane premier dupa alegerile din mai, Cameron a declarat ca se limiteaza la doua mandate. "Simt ca mai am de adus multe acestei functii, treaba este doar pe jumatate facuta, economia se invarteste in cerc, deficitul este pe jumatate redus iar eu vreau sa imi termin treaba", a adaugat el.

"In mod clar vine un moment in care privire proaspata si o conducere proaspata vor fi bune, iar Partidul Conservator are persoane extraordinare care sa preia conducerea: Theresa May, George Osbornes, Boris Johnsons. Avem o groaza de talente aici. Sunt inconjurat de oameni foarte buni. Un al treilea mandat nu este ceva la care sa ma gandesc", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

"Conservatorii desconsidera publicul britanic", a reactionat insa presedintele de campaniei al laburistilor, Douglas Alexander. "Este o aroganta tipica pentru David Cameron sa presupuna un al treilea mandat conservator in 2020 inainte ca publicului britanic sa i se dea sansa de a-si spune parerea la aceste alegeri. In Marea Britanie poporul britanic este cel care decide cine ramane la putere, nu premierul", a adaugat el.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

"Este incredibil de arogant din partea lui David Cameron sa-si faca griji in legatura cu un al treilea mandat de premier cu cateva saptamani inaintea alegerilor generale", a declarat un purtator de cuvant al liberal-democratilor. "Ar trebui sa se preocupe mai mult de cum poate justifica in fata alegatorilor planurile periculoase ale conservatorilor de a reduce serviciile publice mai degraba decat sa agonizeze in legatura cu propria sa mostenire pe termen lung".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.