Fiul cel mic al fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, inlaturat de la putere in urma protestelor care au avut loc la Kiev in 2014, s-a inecat in Lacul Baikal din Rusia.

Parlamentarul Nestor Sufrici a confirmat pentru BBC moartea fiului fostului lider, al carui nume este tot Viktor. Anterior, presa din Rusia si Ucraina anunta ca tanarul a murit dupa ce masina in care se afla a cazut in Lacul Baikal din sudul Siberiei. Acesta ar fi participat la un eveniment sportiv, in momentul in care autovehiculul in care se afla a plonjat in apa.

Alte cinci persoane care se aflau in vehicul au fost salvate, afirma site-ul de stiri Levvi Bereg, citand surse din cadrul cercului apropiat al acestuia. Site-ul rus RBK a citat oficiali locali care afirma ca incidentul a avut loc sambata, dupa ce grupul a condus pe gheata pentru a face fotografii.
Viktor Ianukovici Jr, in varsta de 33 de ani, era cunoscut pentru pasiunea lui fata de sofatul extrem. Decesul lui este ultimul dintre cele cateva din randul persoanelor care aveau legaturi cu fostul presedinte, scrie MEDIAFAX.

Oleksandr Peklusenko, fost guvernator regional, a fost gasit mort in Ucraina la inceputul lunii, in ceea ce autoritatile au declarat ca pare sa fie o sinucidere. Alti cinci oficiali au murit in circumstante misterioase in acest an.

Incidentul de sambata este, de asemenea, ultimul dintr-o serie de accidente rutiere mortale ce il implica pe fostul presedinte sau echipa sa. In iulie 2009, fiul lui Volodimir Sivkovici, adjunctul secretarului Consiliului national de aparare in timpul presedintiei lui Ianukovici, care a fost implicat in incercarea de dispersare a protestatarilor proeuropeni, a murit in momentul in care masina sa a iesit de pe carosabil, a lovit un stalp si a luat foc in centrul Kievului.

Cateva luni mai tarziu, fiul purtatorului de cuvant al lui Ianukovici, Anna Herman, a murit intr-un accident de masina pe autostrada Kiev-Odesa.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Interpol l-a plasat pe Ianukovici pe lista sa de persoane cautate in ianuarie. In prezent, el este acuzat de autoritatile ucrainene ca a deturnat milioane de dolari din fonduri publice. Ianukovici a fost inlaturat de la putere in februarie 2014, dupa ce mii de persoane au iesit sa protesteze in strada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.