Peste 43 de milioane de alegatori sunt chemati la urne duminica, in Franta, in primul tur al alegerilor regionale, informeaza Le Figaro.
Cele mai multe metropole din Franta organizeaza duminica alegeri, scrutinul fiind un test pentru Partidul Socialist (PS, de stanga, aflat la guvernare), pentru Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP, centru-dreapta) si pentru formatiunea nationalista Frontul National (extrema-dreapta). Sectiile de votare s-a deschis la ora 8.00 (9.00, ora Romaniei) si se vor inchide treptat la orele 18.00 (19.00, ora Romaniei) si 20.00 (21.00, ora Romaniei).

Turul doi de scrutin al alegerilor regionale este programat pe 29 martie. In cursul alegerilor regionale, cetatenii francezi sunt chemati la urne pentru desemnarea a 4.108 membri ai consiliilor celor aproximativ 100 de departamente (entitati administrative ale tarii), scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.