Kievul a implementat practic o blocada economica impotriva Transnistriei si preseaza regiunea separatista moldoveneasca sa accepte conditiile Chisinaului, a declarat Serghei Lavrov.

"Din nefericire, in stadiul actual, rolul Ucrainei in ultimul an in eforturile fata de reglementarea conflictului transnistrean nu au fost echilibrate asa cum ar trebui sa fie cele ale unui mediator si unui garant. Ucraina pare sa fi actionat si continua sa actioneze pentru organizarea a ceva similar unei blocade economice impotriva Transnistriei si, conform evaluarii mele, foloseste ultimatumuri pentru a-i multumi pe cei care vor ca probabilitatea unei asocieri a R.Moldova cu Uniunea Europeana (sa transpara), determinandu-i pe transnistreni sa accepte conditiile pe care le impune Chisinaul", a declarat Lavrov, in cadrul unei conferinte de presa la Moscova cu ministrul de Externe din Gabon, Emmanuel Issoze-Ngondet, scrie MEDIAFAX.

Lavrov a reiterat faptul ca Ucraina si Rusia nu sunt numai mediatori, ci si garanti in conflictul dintre Chisinau si Tiraspol, in timp ce Statele Unite, Uniunea Europeana si Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa sunt observatori.

Tiraspolul si Moscova au denuntat in mai multe randuri "blocada economica" impusa de Republica Moldova si Ucraina regiunii separatiste dupa ce Kievul a decis consolidarea masurilor de securitate si control la frontiera cu Republica Moldova in regiunea transnistreana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.