Locuitorii din orasul Kostiantinivka, din estul Ucrainei, au fost implicati luni seara in confruntari violente cu autoritatile regionale, dupa ce un vehicul militar blindat a lovit mortal o fetita in varsta de sase ani.
Comandantul politiei regionale din Donetk, Viaceslav Abroskin, s-a deplasat marti in orasul Kostiantinivka, pentru a incerca sa evite repetarea incidentelor violente de luni seara, cand o multime furioasa a rasturnat mai multe masini de politie.

Potrivit autoritatilor, persoanele care au provocat incidentele violente de luni seara au fost retinute, iar militarii responsabili pentru accidentul de luni, soldat cu moartea unei fetite, au fost suspendati pe parcursul investigatiei politiei. Kostiantinivka se afla la aproximativ 20 de kilometri de linia de front dintre fortele guvernamentale ucrainene si cele separatiste. Un armistitiu incheiat in februarie de partile implicate in conflict este in general respectat, insa tensiunile raman intense in orasele situate in apropierea liniei de front, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.