Cel putin 24 de persoane au murit, iar alte 3.300 au ramas fara locuinte in Arhipelagul Vanuatu, dupa trecerea Ciclonului Pam, care a generat rafale de vant de pana la 300 de km/h.

Echipa de coordonare a Natiunilor Unite a anuntat ca 37 de centre de primire a sinistratilor au fost organizate in capitala arhipelagului, Port Vila.

Presedintele Republicii Vanuatu, Baldwin Lonsdale, a declarat ca furtuna a "distrus" toate investitiile in infrastructura realizate in ultimii ani, cerand asistenta internationala. Unsprezece persoane au murit pe Insula Tafea, opt pe Insula Efate, iar cinci in regiunea Tanna. Intensitatea Ciclonului Pam a inceput sa se diminueze, furtuna tropicala fiind in prezent in apropiere de Noua Zeelanda, scrie MEDIAFAX.

Furtuna Pam a adus ploi torentiale, descarcari electrice si rafale de vant care au atins 300 de km/h, sambata, in Arhipelagul Vanuatu, care are o populatie de 265.000 de locuitori si este format din peste 80 de insule aflate in sudul Oceanului Pacific, la 1.700 de kilometri nord-est de Australia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.