Solicitarea lui David Cameron de modificare a tratatelor europene pentru a reconfigura relatia Marii Britanii cu Uniunea Europeana este practic o "misiune imposibila", afirma Donald Tusk, presedintele Consiliului European.

"Sunt pregatit sa il ajut pe David Cameron", a declarat Tusk intr-un interviu acordat ziarului britanic The Guardian.

"Nu am niciun dubiu asupra faptului ca trebuie sa acordam un ajutor Marii Britanii, intr-un cadru limitat si rational. Trebuie sa il ajutam pe David Cameron pentru ca, in mod evident, el este proeuropean. Dar eu sunt sceptic in privinta modificarii Tratatului", a subliniat Tusk. Premierul David Cameron urmeaza sa prezinte o lista de solicitari privind reconfigurarea relatiei Marii Britanii cu Uniunea Europeana, in perspectiva referendumului privind apartenenta tarii la Blocul comunitar, scrie MEDIAFAX.

"Intuitia imi spune ca modificarea Tratatului aproape ca este o misiune imposibila in acest moment, pentru ca nu tine doar de rationalitate sau de o buna argumentatie. Este necesara unanimitate la nivelul celor 28 de state membre, cu proces de ratificare in 28 de parlamente nationale. A spune ca ar fi o Cutie a Pandorei ar fi prea putin", a insistat Tusk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.