Parlamentarul rus Aleksei Puskov a calificat luni statele baltice, Polonia si Romania drept un "grup de tari cu comportament agresiv" care aproape dicteaza marilor state europene agenda referitoare la Rusia, relateaza agentia Tass, in pagina electronica.

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Internationale a Dumei de Stat ruse, Aleksei Puskov, a afirmat ca statele baltice si Polonia sunt un "cal troian" care submineaza valorile Uniunii Europene in beneficiul unor interese ostile continentului.

"Acestea sunt tarile care, in realitate, fiind sustinute de SUA, reprezinta «calul troian» care schimba aparentele Europei nu in conformitate cu interesele europene, ci cu interese care vin din afara si care sunt ostile Europei"
, a declarat el luni in cadrul unei dezbateri in Parlament, cu tema "Rusia-UE: cine beneficiaza de pe urma respingerii parteneriatului strategic?".

"Aceasta este Europa care, in mare masura, este subordonata fundamentelor anglosaxone, in care politicile fata de Rusia depind in mod bizar de un grup de tari est-europene cu comportament agresiv - ma refer la statele baltice, Polonia, Romania si altele - care aproape dicteaza marilor state europene agenda referitoare la Rusia", a apreciat Puskov, potrivit MEDIAFAX.

"Cred ca, in urma cu ceva timp, statele baltice si Polonia au fost aduse prompt in NATO si UE, iar unul dintre scopuri a fost ca ele sa joace acum acest rol", a adaugat parlamentarul rus.

"Integrarea acestor tari in Uniunea Europeana a fost o strategie pe termen lung a SUA si a celor pe care se bazeaza in Europa pentru a submina independenta Uniunii in politica sa externa, inclusiv in relatia cu Rusia, lucru care devine evident acum", a precizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.