Mormantul fostului dictator irakian Saddam Hussein a fost practic distrus in timpul unor lupte dure, intre militanti din cadrul gruparii Statul Islamic (SI) si forte de securitate irakiene, pentru preluarea controlului asupra orasului Tikrit.
Potrivit unei inregistrari video in orasul Ouja - situat imediat la sud de Tikrit - difuzate de Associated Press, din vastul complex au mai ramas niste coloane care sustineau acoperisul.

In orasul cu populatie majoritar sunnita predomina steaguri ale unei militii siite si portrete ale unor lideri ale acesteia, inclusiv ale generalului maior Qassem Soleimani, un general iranian care le ofera consultanta militiilor siite pe teren. Gruparea terorista sunnita Statul Islamic a cucerit orasul Tikrit in iunie. Jihadistii afirmau in august ca mormantul a fost distrus complet, insa oficiali locali anuntau la vremea respectiva ca avariile erau minore, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.