Autoritatile din Bosnia au declarat ca o camioneta care transporta material radioactiv a fost implicata intr-un accident, vineri, in nord-estul tarii, dar nu exista pericolul unei scurgeri de radiatii, relateaza Associated Press.

Camioneta s-a rasturnat pe autostrada din apropiere de orasul Maglaj, in nord-estul tarii, dupa ce s-a lovit de un autoturism. Potrivit postului de radio B92, soferul autoturismului, un VW Polo, a murit in accident.

Drumul a fost blocat si inspectorii pentru siguranta nucleara au fost chemati la fata locului, scrie MEDIAFAX.

In urma verificarilor, ei au publicat un comunicat care precizeaza ca izotopul radioactiv Iridiu-192 a ramas in container si nu a fost depistata nicio crestere a nivelului de radiatii.

Containerul a fost indepartat in siguranta de la locul accidentului si colectat de proprietar, o companie bosniaca de fabricare de structuri de otel si reparare a centralelor industriale, autorizata sa foloseasca surse radioactive in activitatea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.