Rodner Figueroa, prezentator-vedeta al postului american de limba spaniola Univision, a fost concediat, dupa ce a asemanat-o pe Michelle Obama cu personajele din distributia filmului "Planeta maimutelor/ Planet of the Apes" (2001).

Rodner Figueroa a facut acel comentariu in timpul editiei de miercuri a popularului talk show "El Gordo y La Flaca", cu ocazia unei discutii despre activitatea unui artist in machiaj care incearca sa copieze felul in care arata anumiti oameni celebri.

"Uite cum sta treaba, stiti deja ca Michelle Obama arata ca si cum ar facut parte din distributia filmului «Planeta maimutelor»", a declarat Rodner Figueroa, vorbind in limba spaniola.

Acea comparatie a generat imediat un val de acuzatii de rasism la adresa prezentatorului TV. "Rodner Figueroa a facut un comentariu despre prima doamna Michelle Obama care este complet condamnabil si care nu reflecta in niciun fel valorile sau opiniile postului Univision", au declarat, joi, intr-un comunicat reprezentantii acestui post de televiziune care are sediul general la Miami.

"Ca urmare, Rodner Figueroa a fost concediat imediat", precizeaza acelasi comunicat oficial.

Rodner Figueroa a lucrat pentru postul Univision in calitate de expert in moda, printre altele, si se afla in momentul in care a facut acel comentariu considerat rasist intre cei doi prezentatori principali ai emisiunii "El Gordo y La Flaca" - Raúl De Molina si Lili Estefan. Lili Estefan a reactionat imediat: "Ce tot spui acolo?". La randul lui, Raúl De Molina a intervenit si el si a spus ca Michelle Obama este o femeie atragatoare.

Rodner Figueroa a declarat apoi intr-o scrisoare deschisa adresata primei doamne a Statelor Unite, publicata pe site-ul Latin World Entertainment si redactata in limba spaniola, ca remarca sa nu o viza pe Michelle Obama, ci se referea la munca depusa de acel expert in machiaj care a avut ideea sa copieze felul in care arata sotia presedintelui american, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

"Ma simt extrem de stanjenit si va cer iertare, deoarece nu exista nicio scuza pentru ca un profesionist ca mine sa faca un comentariu precum acela, care poate fi interpretat ca unul insultator si rasist, in aceste vremuri nestatornice prin care trece tara noastra", a scris Rodner Figueroa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.