Ministerul polonez al Apararii a inceput negocieri cu Statele Unite si alte state in vederea achizitionarii de rachete de croaziera de tip Tomahawk cu care Polonia doreste sa-si modernizeze Marina.

Rachetele cu raza lunga de actiune urmeaza sa fie instalate la bordul unei viitoare flote de submarine, a declarat ministrul Apararii Tomasz Siemoniak in acest interviu, in care a confirmat inceperea negocierilor.

"Ne pregatim sa introducem submarine de un nou tip", a declarat Siemoniak. "Vrem sa fie echipate cu rachete de croaziera", a subliniat el.

Desi calendarul prevede dotarea Marinei cu trei submarine in urmatorii 15 ani, ministrul a declarat ca Varsovia "doreste sa demareze procedura de achizitie (a rachetelor) anul acesta". Siemoniak a confirmat totodata ca aproximativ 5.000 de militari NATO urmeaza sa participe la exercitiile organizate sub conducerea Statelor Unite, pe teritoriul Poloniei, in iunie, scrie MEDIAFAX.

La exercitii urmeaza sa "participe (trupe) germane, olandeze, norvegiene, poloneze si cehe", a precizat ministrul.

Militarii vor efectua antrenamente pentru participarea la forta ultrareactiva anuntata in cadrul Summitului NATO din Tara Galilor, in septembroe 2014. "Este un semnal foarte clar ca NATO isi ia deciziile si angajamentele asumate la Newport in serios", a conchis ministrul polonez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.