Gruparea Statul Islamic (SI) a postat online o inregistrare video in care pare ca un baiat executa un ostatic arab israelian, identificat ca Muhammad Said Ismail Musallam, pe care-l acuza de spionaj.

Gruparea afirma ca Musallam, in varsta de 19 ani, s-a dat drept luptator strain jihadist atunci cand s-a alaturat jihadistilor, in Siria. Insa, ulterior, el a marturisit ca este un spion din cadrul Mossadului, potrivit organizatiei teroriste, o acuzatie pe care Israelul si familia tanarului o dezmint.

"Statul Islamic face acest lucru pentru ca are un obiectiv, si anume vrea sa sperie intreaga lume", a declarat Said Musallam, tatal tanarului. "Cum vrea sa trimita aceasta imagine lumii, intregii lumi si lumii arabe? Prin Mohamed", denunta el. Barbatul afirma ca fiul sau a fost disparut dupa ce a plecat ca turist in Turcia, in 2014.

Cateva luni mai tarziu, o revista online care are legaturi cu SI a publicat un interviu in care tanarul marturisea ca a fost trimis de catre Israel sa se infiltreze in organizatie, scrie MEDIAFAX.

Publicarea interviului a reprezentat un semnal clar ca tanarul arab israelian a incaput pe mana gruparii si ca se afla in pericol, potrivit unui corespondent BBC. Inregistrarea video de 13 minute cu executarea lui Musallam nu a fost confirmata din surse independente. Autoritatile israeliene au refuzat sa comenteze.

In imagini apare un baiat, in varsta de aproximativ 12 ani, insotit de catre un jihadist mai in varsta, care vorbeste franceza. Acesta profereaza amenintari la adresa evreilor din Franta, dupa care baiatul il impusca pe tanarul evreu arab imbracat intr-un combinezon portocaliu. Acesta este ultimul dintr-o serie de videoclipuri de propaganda SI in care sunt executati ostatici.

Jihadisti SI din Libia au postat online, luna trecuta, o inregistrare video a decapitarii a 21 de crestini egipteni copti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.