Silvio Berlusconi a fost achitat marti de acuzatiile ca a intretinut relatii sexuale contracost cu o minora si ca a folosit abuziv functia pentru a musamaliza cazul, de catre Curtea de Casatie, intr-o decizie definitiva in dosarul "bunga-bunga".

Curtea de Casatie, cu sediul la Roma, a confirmat decizia pronuntata in apel, in iulie, de catre o curte de apel inferioara, care a infirmat condamnarea politicianului si magnatului media in 2013. Berlusconi fusese condamnat la sapte ani de inchisoare cu suspendare si i s-a interzis, pe viata, sa mai ocupe functii publice, scrie MEDIAFAX.

Judecatorii au deliberat timp de peste noua ore, in urma unei singure audieri, care a durat aproximativ trei ore. Motivarea scrisa a decizie urmeaza sa fie publicata ulterior. Verdictul reprezinta o usurare pentru Berlusconi, care s-a confruntat cu o serie de scandaluri.

Fostul premier tocmai a incheiat duminica de ispasit o pedeapsa de un an la munca in folosul comunitatii, in alt caz, de frauda. Insa el nu poate sa ocupe functii publice pana in 2019, in contextul in care depune eforturi sa mentina disciplina in partidul sau, Forza Italia, aflat in opozitie.

El este contestat ca lider al taberei conservatoare italiene de catre Matteo Salvini, un populist de extrema dreapta, si este vizat de o serie de alte proceduri judiciare, intre care un proces pentru mituirea unor senatori dintr-un partid rival.

Dosarul "bunga-bunga" o are in centru pe Karima El Mahroug, o dansatoare de club de noapte cunoscuta ca "Rubi, hoata de inimi", care ar fi participat la niste celebre petreceri nocturne organizate la una dintre vilele lui Berlusconi, in 2010, cand avea varsta de 17 ani.
Prostitutia este legala in Italia, dar nu si intretinerea de relatii sexuale contracost cu un minor. Judecatorii erau chemati sa stabileasca daca Berlusconi stia ca El Mahroug era minora atunci cand a abuzat de functie si a sunat la politie, obtinand eliberarea tinerei, arestate ca suspecta de comiterea unui furt.

Citeste si:
Claudiu Năsui (USR): Guvernul vrea să cumpere tăcerea judecătorilor...
Claudiu Năsui (USR): Guvernul...

Acea conversatie telefonica, in care Berlusconi le-a spus politistilor ca fata de origine marocana ar fi fost nepoata presedintelui egiptean Hosny Mubarak - un lucru fals pe care fostul premier afirma ca l-a crezut adevarat la vremea respectiva - a declansat intregul scandal.
Procurorul Eduardo Scardaccione a declarat marti ca versiunea despre fapte pe care Berlusconi a prezentat-o politistilor este "demna de un film cu Mel Brooks, iar din cauza ei intreaga lume rade" de Italia.

Avocatul Franco Coppi a decarat ca apararea a recunoscut faptul ca Berlusconi angaja prostituate frecvent. Insa a insistat ca nu exista dovezi cu privire la faptul ca ar fi stiut ca El Mahroug era minora. El a respins totodata orice fapta reprobabila din partea fostului pemier, cand acesta a sunat la politie.

Cazul a expus detalii stanjenitoare ale vietii private ale lui Berlusconi. Procurorii au folosit inregistrari ale unor conversatii telefonice si marturii ale altor prostituate care au participat la petrecerile organizate pentru barbatul in varsta de 78 de ani, pentru care au fost acuzati de catre aliati politici ai fostului premier ca i-au incalcat viata privata.

Citeste si:
Silvio Berlusconi, internat la terapie intensivă. Starea fostul...
Silvio Berlusconi, internat...

Berlusconi si-a sustinut intotdeauna nevinovatia, subliniind ca aceste petreceri celebre nu erau nimic altceva decat niste "cine elegante" gazduite la vila sa de la periferia orasului sau natal, Milano.

Insa unele dintre fostele oaspete tinere au declarat in cursul procesului ca prestau dansuri in poala, intr-o camera de la subsol, "bunga-bunga", imbracate ca "asistente sexi" sau purtand masti ale unor celebritati, printre care si presedintele american Barack Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.