SUA au catalogat Venezuela drept o "amenintare" la adresa securitatii nationale si a dispus sanctiuni impotriva a sapte oficiali venezuelani, in cea mai grava disputa diplomatica de la inceperea mandatului presedintelui socialist Nicolas Maduro

Presedintele Barack Obama a emis si a semnat un ordin executiv prin care Venezuela este consideraa "amenintare la adresa securitatii nationale", primul pas spre instituirea unui regim general de sanctiuni. Casa Alba a explicat ca, in prezent, sunt vizati de sanctiuni sapte oficiali din Venezuela care au subminat procesele democratice, au comis acte de violenta sau abuzuri impotriva drepturilor omului.

"Oficialii din Venezuela care incalca drepturile omului si care sunt implicati in acte de coruptie nu vor fi bineveniti in Statele Unite, iar acum avem la dispozitie instrumente pentru a le bloca activele si utilizarea acestora in sistemul financiar american", a explicat Josh Earnest, purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA.

"Suntem extrem de preocupati de eforturile Administratiei din Venezuela de a escalada intimidarea adversarilor politici. Problemele Venezuelei nu pot fi solutionate prin criminalizarea actiunilor opozitiei", a adaugat Earnest. Ministrul venezuelan de Externe, Delcy Rodriguez, a declarat ca Administratia de la Caracas va lua masuri simetrice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.