Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, luni, ca UE nu-si va retrage nici ofertele facute si nici sprijinul pentru R. Moldova, dar mingea este in terenul Chisinaului.

Intrebat care sunt sansele R. Moldova de apropiere de UE, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, luni, la Bucuresti, ca noul Guvern de la Chisinau are raspunderea "de a decide cat de determinat este sa mearga pe calea reformelor".

"Daca majoritatea care sprijina Guvernul va permite continuarea pe aceasta cale, asta trebuie sa vedem, noi speram sa fie asa. In ceea ce ne priveste nu ne vom retrage niciuna dintre ofertele facute si nici sprijinul. Ca sa spun asa, mingea este in terenul Moldovei", a declarat Steinmeier, in cadrul unei conferinte comune cu ministrul roman de Externe.

Bogdan Aurescu a declarat ca, dupa vizitele recente ale presedintelui Klaus Iohannis la Chisinau si ale ministrului moldovean de Externe, Natalia Gherman, la Bucuresti, exista speranta "ca acest guvern isi mentine calea proeuropeana, isi mentine dorinta de a realiza procesul de reforme in spirit european, isi mentine dorinta de a aplica strict Acordul de Asociere si de Liber Schimb".

"Asteptam impreuna sa vedem care sunt dovezile concrete ale acestui angajament", a mai spus ministrul roman de Externe. El a subliniat ca summitul Parteneriatului Estic de la sfarsitul lunii mai de la Riga coincide cu aproximativ 100 de zile de guvernare pentru noul guvern de la Chisinau, astfel ca este "un moment foarte potrivit de bilant de etapa, inclusiv cu elemente legate de aplicarea acordurilor de Asociere si de Liber Schimb"., scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.