Marea Britanie si Rusia vor continua sa aiba "relatii spinoase", a declarat ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, adaugand ca nu a observat o schimbare a intentiilor presedintelui rus Vladimir Putin privind Ucraina.

Philip Hammond a afirmat, intr-un interviu pentru BBC, ca Moscova a ales sa intre intr-o "competitie strategica" cu Occidentul, in loc sa fie aliat.
Ministrul britanic a precizat ca s-a constatat o "reducere importanta" a violentelor in estul Ucrainei, de la intrarea in vigoare a armistitiului incheiat la Minsk in februarie, dar a promis ca Moscova va fi vizata de noi sanctiuni daca situatia se agraveaza.

In pofida armistitiului, care prevede ca toate trupele straine sa paraseasca regiunea, Hammond a declarat ca nu a "detectat ca intentiile lui Putin s-ar fi schimbat", scrie MEDIAFAX.

"Nu vom lupta impotriva rusilor in Ucraina si am spus foarte clar si deschis acest lucru", a subliniat ministrul britanic de Externe. Dar Rusia "a luat decizia ca vrea sa fie intr-o competitie strategica cu Occidentul, cu Europa. Nu ne mai considera parteneri, ne considera competitori sau chiar adversari, iar acest lucru inseamna ca vom avea o relatie dificila, spinoasa cu Rusia, probabil pentru mult timp", a adaugat el.

Marea Britanie a anuntat ca va furniza Ucrainei echipament militar neletal in valoare de 850.000 de lire sterline (1,18 milioane de euro), in timp ce militari britanici se vor ocupa de consilierea si antrenarea trupelor ucrainene. Cel putin 6.000 de persoane au fost ucise de la izbucnirea conflictului armat in Donetk si Lugansk, in aprilie, la o luna dupa ce Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.