Marian Oprea a cucerit, sambata, medalia de bronz la triplusalt, la Campionatele Europene de sala de la Praga, la patru ani de la ultima sa performanta similara.
Marian Oprea a debutat in finala cu o saritura de 16,74 metri, cea mai buna performanta personala a sezonului, imbunatatita din a doua incercare la 16,91 metri, pentru ca urmatoarele sarituri reusite sa masoare 16,80 si 16,73 metri. Medalia de aur a probei a fost castigata de portughezul Nelson Evora (17,21 metri, cea mai buna performanta personala a sezonului), iar cea de argint de Pablo Torrijos (17,04 , nou record national al Spaniei).

Tot sambata, Florentina Marincu a cucerit medalia de bronz in proba de saritura in lungime, cu dublu record european de junioare (6,70 metri si 6,79 metri), iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, cu cea mai buna performanta personala a carierei (6,74 metri). Potrivit anuntului FR Atletism, obiectivul delegatiei Romaniei la CE de la Praga, care se incheie duminica, este obtinerea a 1-2 medalii si 6-8 calificari in finale. Ultima medalie obtinuta de Romania la CE de sala a fost la editia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri), scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.