Alerta de securitate de la Casa Alba a fost declansata de doua incidente separate produse sambata dimineata, chiar in timp ce presedintele Barack Obama si familia sa se pregateau sa plece cu elicopterul.

Secret Service a plasat Casa Alba sub masuri stricte de securitate, din cauza a doua evenimente potential periculoase.

Agentul Secret Service Brian Leary a declarat ca o unitate canina a detectat initial un vehicul suspect, la scurt timp dupa ora 10.00 (17.00, ora Romaniei). Cainele special antrenat a detectat vehiculul la intersectia dintre 16th Street si bulevardul Constitutiei din Washington. Unitatea "K9 a dat alerta privind un vehicul de la (intersectia dintre) 16th si Constitutiei, in aceasta dimineata, la 10.10 (17.10, ora Romaniei)", a afirmat Leary intr-un e-mail pentru publicatia The Hill. "Acesta este investigat in prezent", a adaugat el, scrie MEDIAFAX.

Leary a adaugat ca un magazin mobil din apropierea Casei Albe, la intersectia dintre strazile 15 si G, a inceput sa scoata fum, probabil din cauza unui incendiu.

"Unul dintre magazinele mobile de la (intersectia dintre) 15 si G a avut aparent o problema legata de fum sau foc, care acum este sub control", a adaugat agentul Secret Service in e-mail, precizand ca pompierii sunt la fata locului. Anterior, Reuters a relatat ca un zgomot puternic a declansat o alerta de securitate la Casa Alba, sambata, chiar inainte ca presedintele Barack Obama si familia sa sa plece cu elicopterul.

Zgomotul puternic care s-a auzit pe peluza de sud a Case Albe i-a determinat pe agentii Secret Service sa mute jurnalistii in sala de conferinte si sa inchida usile, iar cladirea a fost blocata.

Obama si familia sa nu se aflau in acel moment pe peluza de sud a resedintei prezidentiale. Presedintele si familia sa urmau sa plece cu elicopterul de la Casa Alba spre baza aeriana Andrews, pentru a lua avionul Air Force One spre Selma, in statul Alabama, unde se comemoreaza 50 de ani de la un mars pentru drepturile civice.

Citeste si:
Casa Albă respinge acuzațiile că SUA ar profita de pe urma...
Casa Albă respinge acuzațiile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.