Autoritatile ruse au retinut sambata doi barbati suspectati de asasinarea politicianului de opozitie Boris Nemtov.

Doi barbati au fost retinuti sub suspiciunea ca l-au asasinat pe politicianul Boris Nemtov, a anuntat sambata directorul Serviciului federal de securitate (FSB), Aleksander Bortnikov.

Potrivit lui Bortnikov, citat de postul de televiziune Rossiya-24, numele suspectilor, originari din Caucazul rus, sunt Zaur Dadaiev si Anzor Gubasev.

Directorul FSB a precizat ca presedintele rus Vladimir Putin a fost informat cu privire la retinerea suspectilor. Bortnikov a amintit ca Putin a cerut FSB, Ministerului de Interne si Comitetului de ancheta sa creeze un grup de ancheta comun pentru a elucida cazul asasinarii lui Nemtov. Presedintele Putin a promis ca autoritatile vor face totul pentru a-i pedepsi pe cei responsabili de organizarea crimei. Boris Nemtov, in varsta de 55 de ani, unul dintre cei mai vehementi critici ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal pe 27 februarie, in timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duritkaia, in varsta de 23 de ani, scrie MEDIAFAX.

Considerata un martor-cheie in acest dosar, Anna Duritkaia s-a intors in Ucraina dupa ce a fost interogata de anchetatorii rusi. Avocatul tinerei, Vadim Prohorov, a declarat pentru RIA Novosti ca Annei Duritkaia nu i s-a cerut sa se intoarca in Rusia pentru un nou interogatoriu in urma retinerii celor doi suspecti.
Potrivit unei surse citate de Interfax, cei doi suspecti retinuti sambata sunt banuiti ca ar fi chiar autorii crimei, relateaza BBC News Online. Suspectii au fost identificati dupa ce autoritatile au gasit masina pe care au folosit-o, a precizat sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.