Atacul care l-a vizat pe ambasadorul american din Seul "reflecta opinia generala" a publicului sud-coreean si reprezinta o "pedeapsa dreapta" aplicata Statelor Unite, considera regimul stalinist din Coreea de Nord, potrivit ABC News.

"Atacul reflecta opinia generala a publicului sud-coreean si este o pedeapsa dreapta pentru Statele Unite", considera agentia de stiri oficiala a regimului de la Phenian - KCNA.

"Agresorul i-a aplicat un atac just, cu un cutit, ambasadorului american", adauga agentia de presa nord-coreeana, potrivit MEDIAFAX.

Ambasadorul Statelor Unite la Seul, Mark Lippert, a fost agresat joi, cu o lama de ras, in timp mergea la un eveniment dedicat reconcilierii intre Coreea de Sud si Coreea de Nord. Diplomatul american a suferit leziuni la fata si la mana, potrivit CNN.

Autorul atacului - Kim Ki-jong, in varsta de 55 de ani - a fost imobilizat si arestat. Individul a strigat "Opriti antrenamentele pentru razboi!" inainte de a-l ataca pe ambasadorul SUA. Departamentul de Stat american a condamnat atacul, care intervine in contextul in care Coreea de Sud si Statele Unite efectueaza exercitii navale implicand zece nave sud-coreene, un distrugator american si elicoptere de tip Sea Hawk. Pe fondul exercitiilor, armata nord-coreeana a lansat luni doua rachete cu raza scurta de actiune in Marea Japoniei.

Marti, Coreea de Nord ameninta ca are capacitatea de a lansa un "atac militar preventiv" impotriva Statelor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.