Occidentul a amenintat Rusia ca va avea o reactie puternica in cazul incetarii armistitiului in estul Ucrainei, convenit pe 12 februarie, la Minsk.

Statele Unite si mai multe tari europene s-au declarat pregatite pentru o "reactie puternica" in cazul incetarii implementarii Acordului de la Minsk privind Ucraina, a anuntat marti Presedintia Frantei intr-un comunicat difuzat la finalul unei videoconferinte intre presedintele american Barack Obama, liderii unor tari din Uniunea Europeana si presedintele Consiliului European.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat, marti, ca situatia din Ucraina si respectarea Acordului de la Minsk din 12 februarie au fost examinate, intre altele, in cursul unei videoconferinte la care au participat presedintele american, omologul sau francez, cancelarul german si premierii italian Matteo Renzi si britanic David Cameron, scrie MEDIAFAX.

"Ei au convenit asupra necesitatii unei reactii puternice din partea comunitatii internationale in cazul unei rupturi majore in procesul pus in aplicare in baza masurilor adoptate la Minsk" intre autoritatile de la Kiev si rebelii prorusi din estul Ucrainei, anunta Elysée. Liderii tarilor care fac parte din "formatul Normandia" (Rusia, Ucraina, Franta si Germania) au semnat pe 12 februarie, la Minsk, un text menit incheierii conflictului din regiunile ucrainene Lugansk si Donetk (Donbas).

Acordul de incetare a focului semnat la Minsk este respectat in general de catre beligeranti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.