Peste 100.000 de pasari au fost sacrificate la o ferma din Fuzesgyarmat, in estul Ungariei, unde saptamana trecuta a fost identificat virusul H5N8 al gripei aviare.

Virusul H5N8 descoperit la Fuzesgyarmat este transmisibil la om, a avertizat seful serviciilor veterinare din Ungaria, Lajos Bognar.

Niciun alt caz nu a fost insa identificat in regiune, a adaugat el. Ferma va primi despagubiri dupa incheierea procedurilor legale, a precizat Bognar, adaugand ca interdictia comertului cu pasari in regiune va fi mentinuta pentru 30 de zile. Tulpina H5N8, prezenta pana acum doar in Asia, a fost identificata pentru prima oara in Europa la inceputul lui noiembrie 2014, in ferme din Germania, scrie MEDIAFAX.

Virusul, transmis de pasarile migratoare, a fost ulterior identificat in Olanda si in Marea Britanie, intr-o ferma din Yorkshire, in nordul Angliei.
Aceasta varianta a virusului este diferita de H5N1, care, in perioada 2003-2014, a provocat 393 de morti din 668 cazuri inregistrate, in special in Asia, potrivit bilantului realizat de OMS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.