Barack Obama a apreciat ca problemele Rusiei legate de libertatea presei, libertatea de intrunire, libertatea de informare si respectarea drepturilor cetatenesti s-au inrautatit in ultimii ani.

Asasinarea opozantului rus Boris Nemtov reprezinta o dovada a inrautatirii respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului in Rusia, a apreciat Barack Obama pentru Reuters, potrivit RIA Novosti.

"Nu stiu ce s-a intamplat, dar stiu ca problemele legate de libertatea presei, libertatea de intrunire, libertatea de informare, respectarea drepturilor si a libertatilor cetatenesti sunt in prezent mai mari in Rusia decat in urma cu patru, cinci sau zece ani", a declarat presedintele american. Boris Nemtov, un lider al opozitiei ruse, a fost impuscat de cateva ori, vineri, inainte de miezul noptii, in timp ce se plimba pe podul Bolsoi Moskvoretki, in apropiere de Kremlin, in compania modelului ucrainean Anna Duritkaia, scrie MEDIAFAX.

El va fi inhumat marti la cimitirul Troiekurovskoie din Moscova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.