Coreea de Nord a lansat doua rachete cu raza scurta de actiune in Marea Japoniei, a anuntat luni un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apararii, ca riposta fata de exercitiile militare comune desfasurate de Statele Unite si Coreea de Sud.

Rachetele au fost lansate de pe coasta de vest a Coreei de Nord, luni, la ora 06.30 si, respectiv, 06.40 (duminica, 23.30, respectiv 23.40, ora Romaniei), a declarat oficialul citat. Acestea au fost lansate dintr-o zona situata in apropiere de Nampo City, la circa 60 de kilometri sud-vest de Phenian. Cele doua proiectile ar fi zburat 490 de kilometri inainte de a ateriza in mare in estul peninsulei, potrivit oficialului sud-coreean.

Avand in vedere viteza, altitudinea si distanta pe care s-au deplasat rachete, se presupune ca acestea sunt de timpul Scud-Sc, potrivit Ministerului sud-coreean al Apararii. Rachetele au fost lansate in timp ce Statele Unite si Coreea de Nord au inceput exercitiile militare anuale, descrise drept un "antrenament neprovocator" care are o "importanta componenta de pregatire" pentru apararea Coreei de Sud.

Agentia nord-coreeana KCNA a criticat exercitiile militare comune luni, afirmand ca aceste nu sunt "altceva decat o perdea de fum" menita sa "acopere invazia surpriza in Nord". Coreea de Nord a fost informata la 24 februarie in legatura cu aceste exerctii, a declarat Kim Min-seok, purtatorul de cuvant al Ministerului sud-coreean al Apararii. "Coreea de Nord a lansat (proiectile) intr-un mod similar in trecut", a afirmat el luni. "De cateva ori, ei au lansat (proiectile) de pe coasta de vest in largul coastei de est a Peninsulei Coreene", a adaugat el.

El a precizat ca anul trecut, in timpul acestor exercitii, Coreea de Nord a lansat aproximativ 90 de rachete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.