Partidul Reformei, de centru, a castigat alegerile parlamentare de duminica cu 27,2 la suta din voturi, relateaza televiziune publica ERR.
Partidul Reformei al premierului Taavi Roivas, in varsta de 35 de ani, a obtinut 27,7 la suta din voturi, respectiv 30 de mandate in noul Parlament. Partidul de Centru, descris drept prorus, s-a clasat pe locul al doilea, cu 24,8 la suta din voturi, respectiv 27 de mandate, scrie MEDIAFAX.

Partenerul de coalitiei al Partidului Reformei, Partidul Social-Democrat, a obtinut 15,2 la suta din voturi, respectiv 15 mandate, mult mai putin decat cele 21 de mandate detinute in actuala legislatura. Uniunea Pro Patria si Res Publica (IRL), un partid conservator considerat un partener ideologic mai natural pentru Partidul Reformei, a castigat 14 mandate, clasandu-se pe locul al patrulea, cu 13,7 la suta din voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.