Colonelul Terry Virts, astronaut al NASA aflat la bordul Statiei Spatiale Internationale, i-a adus sambata un omagiu regretatului actor Leonard Nimoy, interpretul lui Spock din serialul "Star Trek", postand pe Twitter o fotografie cu salutul vulcanian, cu Terra in fundal, potrivit dailymail.co.uk.

Leonard Nimoy a murit vineri, in casa sa din Los Angeles, la varsta de 83 de ani. Actorul a devenit faimos ca interpret al personajului Spock, jumatate om, jumatate vulcanian, care isi controla foarte bine emotiile si era foarte rational, din serialul SF "Star Trek". Spock avea un mod special de a saluta, ridicand palma mainii drepte, formand un V cu degetele unite doua cate doua, excluzand degetul opozabil. Gestul era adesea insotit de expresia "Live long and prosper" (Sa traiti mult si sa prosperati).

Astronautul american Terry Virts a publicat pe contul sau de pe platforma Twitter o fotografie in care efectueaza salutul vulcanian in fata unei ferestre a Statiei Spatiale Internationale, pe care se poate vedea Pamantul, aducandu-i astfel un omagiu actorului. Imaginea nu este insotita de niciun text explicativ, scrie MEDIAFAX.


Terry Virts, care a pilotat naveta spatiala Endeavour, se afla in prezent in spatiu, la bordul avanpostului orbital, ca parte a echipajului international al ISS.

Pe de alta parte, steaua de pe Hollywood Walk of Fame dedicata lui Leonard Nimoy a devenit loc de pelerinaj pentru fanii care vin sa-i aduca un ultim omagiu actorului, lasand flori, mesaje scrise si fotografii pentru a-si exprima admiratia, dar si condoleantele. Leonard Nimoy va fi inmormanta duminica la Los Angeles.

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul "Star Trek", a murit vineri, la varsta de 83, in casa sa din Los Angeles. Nimoy a fost internat in spital, saptamana trecuta, dupa ce s-a plans de "dureri severe in zona pieptului". El suferea de boala pulmonara obstructiva cronica (care duce la insuficienta respiratorie) si a fost dus cu ambulanta la spitalul UCLA Medical Center din Los Angeles, dupa ce s-a plans de dureri in piept, pe 19 februarie.

Citeste si:
Nora Al-Matrooshi este prima femeie astronaut de origine arabă din...
Nora Al-Matrooshi este prima...

Actorul, care este cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul SF "Star Trek", a fost internat de mai multe ori in ultimele luni, iar anul trecut a fost vazut in New York intr-un scaun cu rotile si folosind un aparat de asistenta respiratorie.

Nimoy a anuntat, in februarie 2014, pe Twitter, ca a fost diagnosticat cu boala pulmonara obstructiva cronica, in pofida faptului ca a renuntat la fumat in urma cu peste 30 de ani. El i-a incurajat pe fanii sai sa isi ingrijeasca sanatatea. "M-am lasat de fumat in urma cu 30 de ani. N-a fost destul de repede. Am boala pulmonara obstructiva cronica. Bunicul va spune sa renuntati la fumat acum. LLAP (live long and prosper, salut al personajului Spock din "Star Trek")", a scris Nimoy pe Twitter, in urma cu un an. Boala pulmonara obstructiva cronica este un termen folosit pentru un numar de maladii care afecteaza plamanii, inclusiv emfizem si bronsita cronica. Boala afecteaza milioane de oameni la nivel global.

Citeste si:
De la Penelope Cruz la Bill Murray: 10 actori care au aparut in remake
De la Penelope Cruz la Bill...

Leonard Nimoy, nascut in orasul american Boston, a devenit celebru cu rolul personajului Spock, un ofiter pe jumatate om, pe jumatate vulcanian, de pe nava spatiala Enterprise, devenit ulterior comandant al acesteia, in serialul de televiziune "Star Trek" si in lungmetrajele SF inspirate din acesta. Actorul american a aparut cel mai recent in aceasta franciza in 2013, in filmul "Star Trek In Intuneric/ Star Trek Into Darkness", regizat de J.J. Abrams.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.