Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, i-a adus un omagiu actorului Leonard Nimoy, care a murit, vineri, la varsta de 83 de ani, faimos pentru portretizarea personajului comandantului Spock din serialul SF "Star Trek", informeaza contactmusic.com.

"Cu mult inainte de a fi la moda sa fii tocilar ('nerdy', in original in limba engleza, n.r.), a fost Leonard Nimoy. Leonard a fost, de-a lungul intregii sale vieti, un iubitor al artelor si umanismului, un sustinator al stiintei, generos cu talentul si cu timpul sau. Si, bineinteles, Leonard a fost Spock. Calm, rational, cu urechile mari si cumpatat, a fost centrul viziunii optimiste din «Star Trek» despre viitorul omenirii. L-am iubit pe Spock. In 2007, am avut sansa sa il intalnesc personal pe Leonard. A fost, bineinteles, alegerea logica sa il salut cu formula vulcaniana, semnul universal pentru «Sa traiti mult si sa prosperati». Iar dupa 83 de ani pe aceasta planeta - si in timpul vizitelor sale pe atat de multe altele - este clar ca Leonard Nimoy a facut exact acest lucru. Michelle si cu mine ne alaturam familiei, prietenilor si nenumaratilor fani care ii simt lipsa atat de mult astazi", a declarat presedintele american Barack Obama, intr-un comunicat de presa transmis de Casa Alba, scrie MEDIAFAX.

Barack Obama s-a alaturat multor altor personalitati care i-au adus un tribut actorului Leonard Nimoy, printre acestea numarandu-se colegii din serialul "Star Trek" George Takei si William Shatner, actorul Zachary Quinto, care a interpretat personajul tanarului Spock in lungmetrajele "Star Trek" si "Star Trek In Intuneric/ Star Trek Into Darkness", Tom Hanks si Jason Alexander.

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul "Star Trek", a murit vineri, la varsta de 83, in casa sa din Los Angeles. Nimoy a fost internat in spital, saptamana trecuta, dupa ce s-a plans de "dureri severe in zona pieptului". El suferea de boala pulmonara obstructiva cronica (care duce la insuficienta respiratorie) si a fost dus cu ambulanta la spitalul UCLA Medical Center din Los Angeles, dupa ce s-a plans de dureri in piept, pe 19 februarie.

Citeste si:
A murit Rene Auberjonois, un cunoscut actor din "Star Trek"
A murit Rene Auberjonois, un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.