Gruparea Stat Islamic (SI) detine ostatici 262 de asirieni in Siria, a declarat joi activistul Osama Edward, fondatorul Retelei asiriene pentru drepturile omului.

"SI cucereste tot mai multe orase asiriene", a declarat el. Numarul ostaticilor a crescut vertiginos de la cel estimat intre 70 si 100 de persoane luni la 150 miercuri. Printre ostatici se numara femei, copii si batrani. Observatorul sirian pentru drepturile omului cu sediul la Londra a estimat numarul ostaticilor asirieni rapiti in decurs de trei zile la 220, potrivit unei declaratii publicate joi. Acestia au fost rapiti din 11 sate din zona Tal Tamer, scrie MEDIAFAX.

Edward, care locuieste in Suedia dar are familia in zona atacata de gruparea terorista, a declarat miercuri ca informatiile pe care le detine provin de la echipele de pe teren ale Retelei siriene pentru drepturile omului. El sustine ca se teme ca ostaticii ar putea avea aceeasi soarta ca asirienii din Irak si cei peste 20 de membri ai minoritatii copte din Egipt, decapitati de SI in Libia luna trecuta.

In afara de persoanele capturate de SI, mii de familii au fost fortate sa isi paraseasca locuintele, a declarat el. Dupa ani la rand prinsi in mijlocul unui razboi civil, multi dintre acesti asirieni au ramas fara alimente, apa, paturi si alte produse de baza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.