Autoritatile din Muntenegru au extradat in Statele Unite doi cetateni romani si un italian acuzati ca au incercat sa vanda armament gruparii teroriste FARC.

Romanii Cristian Vintila (in varsta de 44 de ani) si Flaviu Virgil Georgescu (42 de ani), impreuna cu fostul deputat italian Massimo Romagnoli (43 de ani) - aflati in arest preventiv in Muntenegru din decembrie 2014 - au fost extradati miercuri dimineata in Statele Unite.

Cei trei suspecti - arestati pe 16 decembrie 2014, la Podgorita, intr-o operatiune efectuata de autoritatile muntenegrene in colaborare cu agenti americani - se considera nevinovati, scrie MEDIAFAX.

Cristian Vintila, Virgil Flaviu Georgescu si Massimo Romagnoli sunt acuzati de conspiratie in vederea vanzarii unor cantitati mari de armament organizatiei teroriste Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC). Potrivit actului de acuzare, in perioada mai-octombrie 2014, cei trei inculpati au conspirat in vederea vanzarii de armament, inclusiv arme automate si tunuri antiaeriene, stiind ca armele urmau sa ajunga la FARC, care le-ar fi utilizat impotriva unor cetateni americani. Cei trei au fost surprinsi in flagrant in timp ce urmau sa vanda armele unor agenti ai Agentiei americane Antidrog (DEA). Suspectii au fost inculpati pentru terorism in Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.